Grensverleggend eclecticisme 

ingevoerd op 27-03-2018

Figura mag je gerust een eclectische mix noemen. Of het nu bollen, strepen, ruiten of bloemen zijn, Figura has it all. Je vindt in de collectie verschillende invloeden uit het verleden terug, zoals patronen uit de jaren 70, naast verwijzingen naar trendkleuren en exotisme. Arte helpt je de verschillende trends te spotten in de reeks, van luxe en exotica tot vintage en woestijnkleuren. De collectie is uitermate geschikt voor designliefhebbers die graag hun grenzen verleggen en stijlen durven te combineren.

1. LuxeDe luxetrend, waarbij we bijzondere materialen als marmer, fluweel en goud in huis halen of zelfs combineren, uit zich in Figura op verschillende manieren. Zo bestaat het eenkleurige Puro in een licht glanzende afwerking, en kregen de cirkels van het dessin Arcus een heel aparte touch met lak. Ook Forma past mooi in deze trend met z’n combinaties van goud en zwart of wit en zilver.

2. ExoticaDe geweven grasstructuur van Puro, Decorata, Modulo en Modum straalt iets tropisch uit. Die ruwere basis geeft elk dessin een natuurlijke toets. Om je huis nog meer te transformeren tot exotisch oord, kies je het best voor het weelderige Decorata. Met dat dessin haal je meteen ook een vleugje art deco in huis! 

3. Vintage vibesGrafische, geometrische en florale prints waren immens populair in de jaren 60 en 70. De kleurrijke en creatieve patronen vonden ook hun weg naar Figura. Het geometrische patroon van Modulo en Modum, het speelse bollenpatroon van Arcus en de subtiele transitie in Forma verwijzen stuk voor stuk naar die bijzondere periode.

4. WoestijnDe collectie speelt ook heel sterk in op de trendkleuren van het moment. Zachte tinten uit de woestijn claimen hun plaats in ons interieur en komen terug in de hele collectie. Denk zacht oranje, beigetinten én grijsvarianten.

 

Inspiratie & Stijladvies

 

Partners at Home

Witte Paal 300

Schagen

 

Arcus2-vermelding-0UKB_tm Arcus2-vermelding-0UKB_tm
Decorata1-BX3J_tm Decorata1-BX3J_tm
Figura1-7H12_tm Figura1-7H12_tm
Modulo5-OVXK_tm Modulo5-OVXK_tm
Modum2-2VQU_tm Modum2-2VQU_tm
Puro1-VZ5G_tm Puro1-VZ5G_tm