25.6.21

Een zonnescherm kies je op basis van deze 6 punten

We hebben een aantal hete zomers achter de rug. Op warme dagen is het belangrijk dat je regelmatig even de schaduw opzoekt. Dit betekent echter niet dat je direct naar binnen hoeft te gaan, met een zonnescherm maak je van jouw terras de ideale plek om van de schaduw te genieten.

Zonneschermen zijn er in vele soorten en maten, maar hoe zorg je nu dat je kiest voor het zonnescherm dat het beste bij jouw woning of terras past? Graag laten wij je zien waar je op moet letten bij de aanschaf van een zonnescherm.

Afmeting zonnescherm

Vanzelfsprekend is de gewenste afmeting van het zonnescherm van invloed op de keuze die je maakt. Heb je een groot terras, dan wil je hier natuurlijk ook optimaal gebruik van kunnen maken. De maximale breedte van type zonneschermen varieert van 6 meter breed tot wel 12 meter breed. Ook de uitval van de zonneschermen varieert per type, zo is het mogelijk een zonnescherm met een uitval tot wel 4 meter te kiezen.

Omkasting zonnescherm

De omkasting van een zonnescherm noemt men de cassette. Standaard zonneschermen zijn uitgevoerd zonder omkasting. Dit betekent dat het doek van het zonnescherm niet beschermd is tegen (weers)invloeden van buitenaf. Kies je voor een zonnescherm met een semi- of volledige cassette dan is het doek van je scherm beschermd tegen vuil, stof en regen. Dit komt de levensduur en uitstraling van het doek enorm ten goede. Aangezien de cassette van het zonnescherm aan de gevel van je woning hangt wil je graag dat deze in stijl mooi aansluit. Er zijn zonneschermen met een ronde, afgeronde of rechthoekige cassette.

Bediening zonnescherm

De bedieningsmogelijkheden van zonneschermen zijn enorm uiteenlopend. Zo bepaal je zelf gemakkelijk het gebruiksgemak. Onderstaand vind je een opsomming van de belangrijkste bedieningsmogelijkheden van zonneschermen. Laat je voor de bedieningskeuze informeren door een Verano partner®.

* Handbediend met draaistang

* Elektrisch met wandschakelaar

* Elektrisch met afstandsbediening

* Elektrisch met smartphone of tablet

* Elektrisch met zon-/windsenor

* Verlichting zonnescherm

Naast functionele eigenschappen heeft een zonnescherm ook een sfeerverhogende rol op je terras. Zo maak je een gezellige plek en geeft het scherm een gevoel van beschutting en privacy. Extra leuk als jouw zonnescherm op een lange zomeravond ook voor sfeerverlichting kan zorgen op je terras. Sommige typen zonneschermen kunnen uitgevoerd worden met ledverlichting.

Geïntegreerde zonneschermen

Geïntegreerde zonneschermen zijn verwerkt in de gevel van een woning. In dat geval heb je geen zichtbare cassette gemonteerd op de gevel. Dit zorgt voor een strakke en moderne uitstraling van je woning. Ben je bezig met het ontwerp van een nieuwbouwhuis? Vraag een Verano partner® naar de mogelijkheden. Nu heb je de kans!

Kleuren zonneschermdoek

Bij de keuze van het zonnescherm kun je zowel de kleur van de profielen als de kleur van het doek bepalen. Zo heb je de vrijheid om het zonnescherm geheel aan te passen aan de stijl van jouw woning. Beschik je over de kleurcode van jouw kozijnen? Een zonnescherm met profielen in bijpassende kleur geeft een enorm mooi effect.

Ook de kleur (en het patroon) van het doek is vanzelfsprekend een belangrijke keuze. Echter is deze keuze niet alleen belangrijk om de uitstraling van je zonnescherm te bepalen. Het type doek bepaalt ook de mate waarin jouw zonnescherm de stralen van de zon weert. We helpen je graag een handje bij het maken van deze keuze, daarom vraag je geheel gratis 5 kleurstalen naar keuze aan.

Bron: Verano


Inspiratie & Advies


Partners at Home

Witte Paal 300

Schagen

0224 213554


Terug naar alle nieuws
No items found.
Partners at Home: hét beste idee voor je woning!”