4.9.20

Duurzaam marmoleum-Mooi voor binnen. Goed voor buiten

MARMOLEUM - CO2 NEUTRAAL ZONDER TE COMPENSEREN

De duurzaamste keuze voor de vloer

Marmoleum wordt CO2-neutraal geproduceerd, zonder compensatie! Marmoleum combineert ecologische waarden met hedendaags design en levert een belangrijke bijdrage aan een duurzame wereld.

Marmoleum: volledig natuurlijk

Marmoleum is gemaakt van natuurlijke, snel hernieuwbare grondstoffen. Marmoleum is CO2 neutraal, zonder compensatie. CO2 compensatie betekent dat je als bedrijf zelf nog CO2 uitstoot, maar dat compenseert door te investeren in een bomenplant project. Dit is een makkelijke manier om niet de eigen processen te verduurzamen en toch CO2 neutraal te zijn. Dit maakt ons met Marmoleum zo uniek: wij compenseren niet, wij hebben de productie van het Marmoleum zelf CO2 neutraal gemaakt.

Het maken van linoleum is een ambacht dat zich in de afgelopen 150 jaar heeft ontwikkeld. Het is een ambacht dat je op geen enkele vak- of ambachtsschool kunt leren, maar alleen in de praktijk.

Marmoleum wordt CO2 neutraal gemaakt, zonder compensatie

Marmoleum is de eerste CO2 neutraal geproduceerde vlakke vloer ter wereld. Dit komt omdat de basis van Marmoleum al goed, gezond en duurzaam is. Marmoleum is namelijk gemaakt van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, hars, houtmeel en kalksteen.

De planten en bomen die deze grondstoffen leveren, zoals de vlasplant en de naaldbomen, nemen middels fotosynthese CO2 op uit de lucht. Deze CO2-opname is groter dan de CO2-uitstoot door productie en transport. Daarom is het volledige productieproces van Marmoleum CO2-neutraal.

 

 

Bron: Forbo

Terug naar alle nieuws
No items found.
Partners at Home: hét beste idee voor je woning!”