29.8.18

Wit & zwart. Yin & yang. Licht & donker. Dag & nacht.

Al deze contrasten vormen de �rode� draad in de collectie Eclipse. Een opvolger, of liever, een uitbreiding van de collectie Intrigue, die Arte eerder lanceerde.

Het bijzondere aan beide collecties is dat het gaat om een muurbekleding in stof, geproduceerd met een techniek waar Arte het fijne van kent. We kunnen misschien wel een klein tipje van de sluier oplichten. Het proced� waarmee deze collectie gemaakt wordt, heet thermoforming. Het principe is dat er door middel van warmte motieven in stof geperst worden. Zo krijg je sfeervolle, dikke en warm aanvoelende, driedimensionale dessins, die ook nog eens een positief effect hebben op de akoestiek in de behangen ruimte.

Vertrouwde motieven

Drie motieven uit deze collecties zagen we eerder in de collectie Intrigue. Het eerste � Rosace � bestaat uit driehoekjes in reli�f die aan de geometrische vormen van origami doen denken. Een volgend vertrouwd dessin is Caisson dat � en dat hoeft je niet te verbazen als je het ziet � duidelijk ge�nspireerd is op een klassieke Franse paneeldeur. Feuillage toont dan weer een heel ander karakter. Hier stond de natuur model en wat je ziet is een mooi en soepel spel van bladmotieven.

Nieuwe dessins

Het eerste motief, Flex, is een samenspel van geometrische vormen, die samen een mooi, optisch uitdagend patroon vormen. Door het reli�f komt de muur tot leven.

Een evergreen qua tekening, is Charm. Een elegant damastmotief met prachtige details. De sierlijke lijnen ervan combineren bijvoorbeeld mooi met strak en modern designmeubilair. Als je er het lef voor hebt, tenminste. Maar Charm komt ook in een klassiek interieur volledig tot zijn recht.

Derde en laatste nieuwe print is Select. In dit dessin zien we een spel van gekantelde tegels, dat elke muur tot leven brengt. Een topper en succesmotief, die speelse tegels, dat durven we nu al zeggen. Waarom? Omdat het werkelijk alles heeft. Het is leuk, mooi, speels, ritmisch, een beetje stoer en bijzonder veelzijdig. Geschikt voor klassieke en moderne interieurs.

Black & White

De naam van deze collectie � Eclipse � is niet toevallig gekozen. Hij verwijst naar het astronomisch verschijnsel, waarbij ��n hemellichaam tijdelijk in de schaduw komt te staan van een ander. De naam Eclipse past dus perfect bij deze collectie omdat elke referentie slechts in twee kleuren verkrijgbaar is. In zwart of in wit. No twilight zone dus. Twee niet-kleuren als je wilt, elkaars tegenpolen ook, maar eeuwig in trek. Wit, de kleur van de onschuld, is in feite de optelsom van alle kleuren uit het zichtbare gedeelte van het spectrum. Zwart daarentegen is het resultaat van het ontbreken van licht. En toch zijn beide �kleuren� de ideale mix & match en vandaar ook voor altijd, winter en zomer, aanwezig in het mode- en interieurbeeld.

 

Advies en Inspiratie

Partners at Home

Witte Paal 300

Schagen

0224 213554

 

Terug naar alle nieuws
No items found.
Partners at Home: hét beste idee voor je woning!”