26.7.16

Wat begon met een geweldig idee

Soms brengen onvoorziene omstandigheden de plannen die op papier zo mooi waren, volledig in de war. Gelukkig is er voor alles een oplossing te vinden! Jan Kees (vloerenspecialist bij Partner at Home) vertelt.

 

�Bij de renovatie van een oude notariswoning uit 1907 schakelde de nieuwe eigenaresse Annemiek ons in. Op de begane grond lag een prachtige houten vloer, die daar waarschijnlijk al in de begin jaren was gelegd. Het waren donkere brede planken en zo op het oog nog in prima staat. Of de vloer behouden kon worden was haar vraag.

 

De houten vloer bedekte slechts driekwart van de ruimte. Bovendien was de vloer in een deel gezakt. Al met al heel wat dingen om rekening mee te houden bij de renovatie van deze vloer. We kwamen op het idee om de planken ��n voor ��n zo voorzichtig mogelijk los te maken, het verzakte gedeelte op te vullen en de planken weer terug te leggen. De rest van de ruimte zou, op advies van onze styliste, aangevuld worden met zwart witte tegels.

 

Helaas werd er bij het los halen van de planken een heftige lekkage ontdekt. Het merendeel van de planken bleek verrot en niet meer geschikt voor hergebruik. Terug naar de tekentafel dus.

 

In eerste instantie in mineur, maar naar mate de nieuwe idee�n vorm kregen kwam de lach bij Annemiek terug op haar gezicht. Er kon veel niet meer, maar er kon ook opeens een heleboel wel. Zoals vloerverwarming, geen overbodige luxe in zo�n oud pand. En zo waren er nog een aantal wensen waar we aan konden voldoen.

 

Het resultaat? Een prachtige marmoleum vloer met een houten visgraat patroon. Geheel in stijl van het monumentale pand, maar met alle voordelen van nu. De vloer is duurzaam, praktisch in onderhoud en slijtvast �n voldoet aan alle wensen van Annemiek.

Zoals een wijze heer ooit eens gezegd heeft; �elk nadeel heeft zijn voordeel�!


Ps. Ook boordevol idee�n en een hoofd vol wensen voor een nieuwe vloer? Maar ziet u door de ontelbare soorten vloeren, het bos niet meer? Kom dan eens langs bij Partners at Home. Jan Kees en zijn mannen zijn ware specialisten op het gebied van vloeren met een schat aan ervaring. Zij staan voor u klaar en adviseren u graag!

 

Terug naar alle nieuws
No items found.
Partners at Home: hét beste idee voor je woning!”