15.12.17

Shutters voor draaikiepramen en kiep kantelramen

Shutters voor draaikiepramen en kiep kantelramen

Een draaikiepraam, ook wel kantelkiepraam en kiep kantelraam genoemd, is een raam dat je aan de bovenkant schuin op een kier kunt zetten, maar ook helemaal kunt opendraaien. Je kunt een draai- of kantelkiepraam heel goed combineren met JASNO shutters. 

Kies uit twee opties voor het plaatsen van shutters:

Shutters op het kantelkiepraam

Door de shutters te monteren op het kantelkiepraam zelf, kan het raam altijd kiepen en (beperkt) draaien. Dit is helemaal afhankelijk hoe de shutter gemonteerd is. Eventuele afschuining van de shutter is mogelijk zodat de shutter zo ver mogelijk opent.  De shutter draait dan dus eigenlijk mee met het bewegende deel van het raam.

We kunnen de klink van het draaikiepraam verlengen, waardoor de shutter precies op het raam past en samen met het kantelkiepraam kan draaien.

Shutters v��r het kantelkiepraam

De andere mogelijkheid is om shutters v��r het draaikiepraam te plaatsen. Als de dagkant (het gedeelte van de muur dat haaks op het raam staat) diep genoeg is, kunnen shutters ook v��r het kantelkiepraam geplaatst worden. Voordeel: het draaikiepraam kan openkiepen terwijl de shutterpanelen op hun plaats blijven. Je kunt de shutters ook wegschuiven en zo het kantelkiepraam gewoon opendraaien.

Het voordeel van deze oplossing is dat het meer verduistert: de shutter bedekt de hele raamopening en niet alleen het bewegende raamdeel zelf.

 

Platte raamkruk bij draaikiepraamshutters 

Desgewenst kun je een fraaie platte raamkruk op je draaikiepraam of shutter laten zetten. Daarmee open je dan het raam (zelfs met de shutter erop gemonteerd). Deze raamkruk is maar 15 mm dik en speciaal door JASNO ontwikkeld. De shutter blijft dan nog steeds �p het raam, maar je ziet geen raamkruk zitten.

 

Meer info:

Partners at Home

Witte Paal 300

Schagen

0224 213554

Terug naar alle nieuws
No items found.
Partners at Home: hét beste idee voor je woning!”