12.6.20

Kruisbestuiving tussen mode en design

Mode en interieurdesign zijn nauw verbonden. Beide stijlwerelden spelen in op de veranderende tijdsgeest en werken in een soort pendelbeweging van en naar elkaar toe. Invloeden van interieur- en designmerken komen terug in de modewereld en vice versa. Met Revera wil Arte die nauwe band uitlichten: klassieke textielpatronen krijgen een moderne twist met folie, flock of �cht textiel in deze nieuwe collectie muurbekleding.

JuteTextiel was d� inspiratiebron voor de collectie Revera. Het dessin Align is dan ook met echt textiel gemaakt, namelijk jute. Het is een patchwork waarbij de stukken jute ruw aan elkaar genaaid worden. Door met een ondergrond van folie te werken krijgt het dessin een glanzend effect.

Eclectische collageDe naam zegt het al: Patch combineert verschillende prints en vormt een eclectische collage. Het dessin, bestemd voor de echte durvers of de eeuwige twijfelaars, is een knipoog naar de sixties, toen vrouwen zich kleedden met drukke, grote prints in contrastrijke kleuren. Dit patchwork is onder meer verkrijgbaar met een ondergrond van goud- of zilverfolie.

Vintage vibesHet blokjespatroon van Pulse heeft een surrealistisch kantje door z�n kronkelende lijnen. Ook dit motief lijkt zo uit de kleerkast van Twiggy, Jackie Kennedy of Brigitte Bardot te komen. Het dessin met vintage vibes is bovendien afgewerkt met flock, wat voor ultrazachte muren zorgt.

Oude stempeltechniekVoor Contour baseerde Arte zich op een oude stempeltechniek waarbij het patroon rechtstreeks op het textiel wordt gestempeld. In vroegere tijden werd deze techniek vaak toegepast voor kledij. De ontwerper van deze collectie cre�erde zelf een mal om de stempel te maken, die als basis diende voor dit dessin. Contour combineert een tegelpatroon met een funky lijnenspel.

GolvenArc is best een onconventioneel dessin. Het lijkt alsof tientallen puzzelstukjes op een willekeurige manier gerangschikt werden. De verschillende curves staan asynchroon, waardoor een bijzondere look ontstaat. Van een afstand heeft het dessin wat weg van een hippe vintageprint met golvende patronen.

RitmischOpvallende prints waren alomtegenwoordig in de jaren 60, net als zigzagpatronen - vaak in sterk contrasterende kleuren als zwart en wit. Cadance geeft het ritmische visgraatmotief in een vrijere vorm weer. Het dessin kreeg ook een vleugje flock mee, met een tweed-effect als resultaat.

MagieHet geometrische patroon van Geo heeft onder meer dankzij de glanzende ondergrond een spiegelend effect. De lichtinval zorgt voor magie: de tekening lijkt wel te verdwijnen. Van veraf heb je de indruk dat je naar glanzend staal aan het kijken bent, van dichtbij lijkt het patroon dan weer bijna ingeweven.

VerstrengeldDe uni Fade heeft heel wat weg van geweven stof. De gedetailleerde afwerking doet denken aan textiel en heeft met z�n subtiele kleurschakeringen een egale look. Daarmee is deze uni breed toepasbaar in elke interieurstijl.

 

Bron: Arte

 

Inspiratie & Advies:

Partners at Home

witte Paal 300

Schagen

0224 213554

Terug naar alle nieuws
No items found.
Partners at Home: hét beste idee voor je woning!”